immo tenerife te koop

Immo Tenerife te koop: Ontdek de mogelijkheden van onroerend goed op dit prachtige eiland

Tenerife is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Met zijn prachtige stranden, zonnig weer en bruisende nachtleven is het een paradijs voor toeristen. Maar wist u dat Tenerife ook een geweldige plek is om te investeren in onroerend goed?

Immo Tenerife te koop biedt talloze mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar een tweede huis, vakantiehuis of zelfs een permanente woning. Of u nu op zoek bent naar een appartement met uitzicht op zee, een villa met zwembad of een traditioneel Canarisch huis, er is voor elk wat wils.

Een van de grootste voordelen van het kopen van onroerend goed in Tenerife is de gunstige fiscale situatie. De belastingtarieven zijn lager dan in veel andere Europese landen, en er zijn verschillende belastingvoordelen beschikbaar voor buitenlandse investeerders.

Bovendien biedt immo Tenerife te koop ook uitstekende verhuurmogelijkheden. Met miljoenen toeristen die elk jaar naar het eiland komen, is er altijd vraag naar accommodatie. Door uw eigendom te verhuren tijdens de periodes dat u er zelf niet bent, kunt u uw investering terugverdienen en zelfs winst maken.

Maar voordat u besluit om onroerend goed in Tenerife te kopen, moet u zich bewust zijn van enkele belangrijke factoren. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u een betrouwbare en ervaren makelaar gebruikt die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning en het afhandelen van alle juridische en financiële aspecten. Daarnaast moet u zich bewust zijn van de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot onroerend goed, belastingen en verhuur.

Als u deze zaken in overweging neemt, kan immo Tenerife te koop een fantastische investeringsmogelijkheid zijn. Met zijn prachtige landschappen, vriendelijke bevolking en gunstige fiscale situatie is Tenerife een geweldige plek om te wonen, te werken of gewoon te ontspannen. Dus waar wacht u nog op? Neem contact op met een betrouwbare makelaar en begin vandaag nog met het verkennen van de mogelijkheden!

 

Veelgestelde vragen over het kopen van onroerend goed in Tenerife

 1. Welke soorten onroerend goed zijn er te koop in Tenerife?
 2. Wat is de gemiddelde prijs van een woning in Tenerife?
 3. Zijn er financiële voordelen bij het kopen van een woning in Tenerife?
 4. Waar moet ik mijn onroerendgoed aankopen in Tenerife?
 5. Wat zijn de vereisten voor het kopen van een huis in Tenerife?
 6. Is er een wettelijke bescherming bij het kopen van onroerend goed in Tenerife?
 7. Welke documentatie moet worden verstrekt bij de aankoop van een woning of appartement in Tenerife?
 8. Wat zijn de stappen om eigenaar te worden van een huis of appartement op Tenerife?
 9. Welk advies kan worden gegeven over het kopen en verkopen van onroerend goed op Tenerife?

Welke soorten onroerend goed zijn er te koop in Tenerife?

Er zijn verschillende soorten onroerend goed te koop in Tenerife, variërend van appartementen tot villa’s en van traditionele Canarische huizen tot moderne nieuwbouwprojecten. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende soorten onroerend goed die te koop zijn in Tenerife:

 1. Appartementen: Er zijn veel appartementencomplexen op het eiland, vaak met gemeenschappelijke zwembaden en andere faciliteiten. Deze zijn populair bij zowel vakantiegangers als vaste bewoners.
 2. Villa’s: Voor wie op zoek is naar meer ruimte en privacy, zijn er talloze villa’s te koop in Tenerife. Deze variëren van kleine bungalows tot grote luxe villa’s met zwembaden en uitzicht op zee.
 3. Traditionele Canarische huizen: Deze huizen hebben vaak dikke stenen muren, houten balkons en daken bedekt met terracotta tegels. Ze zijn perfect voor wie op zoek is naar een authentieke ervaring en willen genieten van de lokale cultuur.
 4. Nieuwbouwprojecten: Er worden voortdurend nieuwe ontwikkelingen gerealiseerd op het eiland, met moderne appartementencomplexen en villa’s die aan de hoogste normen voldoen.
 5. Commercieel vastgoed: Naast residentiële eigendommen zijn er ook commerciële eigendommen te koop in Tenerife, zoals hotels, restaurants en winkels.

Ongeacht uw budget of smaak, er is voor elk wat wils als het gaat om onroerend goed te koop in Tenerife. Het is belangrijk om met een betrouwbare makelaar samen te werken die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning voor uw behoeften en budget.

Wat is de gemiddelde prijs van een woning in Tenerife?

De gemiddelde prijs van een woning in Tenerife varieert afhankelijk van de locatie, grootte en type woning dat u zoekt. Over het algemeen zijn de prijzen van onroerend goed op Tenerife lager dan in veel andere Europese landen.

Volgens recente gegevens van het Spaanse Nationale Instituut voor de Statistiek (INE) bedroeg de gemiddelde prijs van een woning op de Canarische Eilanden, waaronder Tenerife, ongeveer € 1.300 per vierkante meter in het eerste kwartaal van 2021. Dit betekent dat een appartement met één slaapkamer op Tenerife ongeveer € 100.000 tot € 150.000 kost, terwijl een villa met drie slaapkamers kan variëren tussen € 250.000 en € 500.000, afhankelijk van de locatie en voorzieningen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen slechts schattingen zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van het onroerend goed, de locatie en vraag en aanbod op de markt.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van onroerend goed op Tenerife, is het raadzaam om contact op te nemen met een ervaren makelaar die u kan helpen bij het vinden van eigendommen die binnen uw budget passen en aan uw wensen voldoen.

Zijn er financiële voordelen bij het kopen van een woning in Tenerife?

Ja, er zijn verschillende financiële voordelen bij het kopen van een woning in Tenerife. Een van de belangrijkste voordelen is de gunstige fiscale situatie op het eiland. De belastingtarieven zijn lager dan in veel andere Europese landen, en er zijn verschillende belastingvoordelen beschikbaar voor buitenlandse investeerders.

Bovendien biedt het kopen van een woning in Tenerife ook uitstekende verhuurmogelijkheden. Met miljoenen toeristen die elk jaar naar het eiland komen, is er altijd vraag naar accommodatie. Door uw eigendom te verhuren tijdens de periodes dat u er zelf niet bent, kunt u uw investering terugverdienen en zelfs winst maken.

Daarnaast kan het kopen van een woning in Tenerife ook een slimme manier zijn om uw vermogen te diversifiëren en te beschermen. Onroerend goed is over het algemeen minder volatiel dan andere beleggingen, en kan dus helpen om uw portefeuille te stabiliseren en risico’s te verminderen.

Ten slotte kan het kopen van een woning in Tenerife ook helpen om uw kosten van levensonderhoud te verlagen. De prijzen voor huizen en appartementen zijn over het algemeen lager dan in veel andere Europese steden, waardoor u meer waar voor uw geld krijgt.

Natuurlijk moet u wel rekening houden met de kosten die gepaard gaan met het kopen en bezitten van onroerend goed in Tenerife, zoals belastingen, onderhoudskosten en eventuele verhuurkosten. Het is daarom belangrijk om een ​​ervaren en betrouwbare makelaar te gebruiken die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning en u kan adviseren over alle financiële aspecten van het kopen en bezitten van onroerend goed in Tenerife.

Waar moet ik mijn onroerendgoed aankopen in Tenerife?

Als u van plan bent om onroerend goed te kopen in Tenerife, is het belangrijk om te weten waar u het beste kunt investeren. Hier zijn enkele van de beste gebieden om te overwegen bij het zoeken naar een woning in Tenerife:

 1. Costa Adeje: Dit is een van de meest exclusieve gebieden van Tenerife, met luxe villa’s en appartementen met uitzicht op zee. Het is ook een populaire toeristische bestemming, dus er zijn veel verhuurmogelijkheden beschikbaar.
 2. Los Cristianos: Dit is een traditioneel vissersdorp dat is uitgegroeid tot een bruisende badplaats. Er zijn hier veel appartementen en villa’s beschikbaar, waaronder nieuwbouwprojecten.
 3. Playa de las Americas: Dit is een levendig gebied met veel restaurants, bars en winkels. Er zijn hier veel appartementen beschikbaar, maar ook enkele villa’s.
 4. Puerto de la Cruz: Dit charmante stadje aan de noordkust van Tenerife heeft veel traditionele Canarische huizen en appartementen te koop. Het is ook populair bij toeristen vanwege de nabijheid van het Loro Parque dierenpark.
 5. Golf del Sur: Dit gebied ligt aan de zuidkust van Tenerife en staat bekend om zijn golfbanen en luxe resorts. Er zijn hier veel appartementen en villa’s beschikbaar voor investeerders.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk gebied zijn eigen voor- en nadelen heeft, afhankelijk van uw specifieke behoeften en budget. Daarom is het raadzaam om een betrouwbare makelaar in te schakelen die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning op de juiste locatie.

Wat zijn de vereisten voor het kopen van een huis in Tenerife?

Als buitenlander zijn er geen specifieke vereisten om een huis te kopen in Tenerife, maar er zijn enkele belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Hier zijn enkele van de belangrijkste vereisten voor het kopen van een huis in Tenerife:

 1. Geldig paspoort: U moet een geldig paspoort hebben om onroerend goed te kunnen kopen in Tenerife.
 2. NIE-nummer: U moet ook een NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjero) hebben, wat een fiscaal identificatienummer is dat wordt gebruikt voor buitenlanders die onroerend goed kopen of zakelijke transacties uitvoeren in Spanje.
 3. Financiering: Als u financiering nodig heeft voor uw aankoop, moet u ervoor zorgen dat u dit van tevoren regelt. Het is belangrijk om te weten dat banken in Spanje niet altijd dezelfde leningvoorwaarden bieden als banken in andere landen.
 4. Juridisch advies: Het is sterk aanbevolen om juridisch advies in te winnen voordat u een aankoop doet. Een advocaat kan u helpen bij het controleren van alle documentatie en ervoor zorgen dat alles legitiem is.
 5. Belastingen en kosten: Houd er rekening mee dat er verschillende belastingen en kosten verbonden zijn aan het kopen van onroerend goed in Tenerife, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en registratiekosten.
 6. Verzekering: Het is aanbevolen om een verzekering af te sluiten voor uw nieuwe woning om ervoor te zorgen dat u gedekt bent in geval van schade of ongevallen.

Het is belangrijk om te weten dat de aankoopprocedure en de vereisten kunnen verschillen van land tot land. Daarom is het altijd aanbevolen om professioneel advies in te winnen voordat u een aankoop doet. Een betrouwbare makelaar kan u helpen bij het vinden van uw droomhuis en u begeleiden bij elke stap van het proces.

Is er een wettelijke bescherming bij het kopen van onroerend goed in Tenerife?

Ja, er zijn wettelijke beschermingen bij het kopen van onroerend goed in Tenerife. In Spanje, waar Tenerife onderdeel van is, zijn er verschillende wetten en regelgevingen die de rechten van kopers beschermen en ervoor zorgen dat de aankoop van onroerend goed veilig en transparant verloopt.

Een belangrijke wetgeving is de Ley de Ordenación de la Edificación (LOE), die regelt dat alle gebouwen moeten worden gebouwd met een bouwvergunning en dat ze moeten voldoen aan bepaalde technische specificaties en veiligheidsnormen. Daarnaast moet elke woning een certificaat van eigendom hebben dat wordt uitgegeven door het Registro de la Propiedad, waarmee wordt aangetoond dat de verkoper daadwerkelijk eigenaar is van het onroerend goed.

Bovendien is er ook een wet op consumentenbescherming, die ervoor zorgt dat kopers volledige informatie krijgen over het onroerend goed voordat ze tot aankoop overgaan. Dit omvat informatie over eventuele gebreken of beperkingen op het onroerend goed, zoals hypotheken of erfdienstbaarheden.

Daarnaast is het altijd aan te raden om een betrouwbare makelaar te gebruiken bij het kopen van onroerend goed in Tenerife. Een goede makelaar kan u helpen bij elke stap van het proces en u adviseren over eventuele juridische of financiële aspecten die u moet overwegen.

Kortom, er zijn diverse wettelijke beschermingen bij het kopen van onroerend goed in Tenerife. Het is echter altijd verstandig om u goed te laten informeren en een betrouwbare makelaar te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw aankoop veilig en transparant verloopt.

Welke documentatie moet worden verstrekt bij de aankoop van een woning of appartement in Tenerife?

Bij de aankoop van een woning of appartement in Tenerife zijn er verschillende documenten die moeten worden verstrekt om ervoor te zorgen dat de transactie legaal en geldig is. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de belangrijkste documenten die u nodig heeft:

 1. Eigendomsbewijs (Escritura): Dit is het officiële document dat aangeeft wie de eigenaar van het onroerend goed is en wat de kenmerken van het onroerend goed zijn, zoals grootte, locatie, enz.
 2. Bewijs van betaling (Recibo): Dit is het bewijs dat u heeft betaald voor het onroerend goed en dat alle financiële afspraken tussen koper en verkoper zijn nagekomen.
 3. Identificatiedocumenten: U moet uw paspoort of identiteitskaart verstrekken om uw identiteit te bevestigen.
 4. Certificaat van energie-efficiëntie: Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig het pand is en moet worden verstrekt door de verkoper.
 5. Certificaat van gemeentelijke belastingen: Dit certificaat geeft aan of er nog openstaande belastingen of heffingen zijn op het onroerend goed die moeten worden betaald voordat de transactie kan plaatsvinden.
 6. Bewijs van betaling van gemeentelijke belastingen (IBI): Dit bewijst dat alle gemeentelijke belastingen up-to-date zijn betaald.
 7. Certificaat van eigendomsschulden: Dit certificaat geeft aan of er nog openstaande schulden zijn op het onroerend goed, zoals hypotheken of leningen.
 8. Certificaat van gemeenschapskosten: Dit certificaat geeft aan of er nog openstaande kosten zijn voor de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw, zoals zwembaden, tuinen en liften.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle documenten correct en volledig zijn voordat u de aankoop van een woning of appartement in Tenerife afrondt. Het is ook raadzaam om een advocaat of een betrouwbare makelaar in te schakelen die u kan helpen bij het controleren van de documentatie en het afhandelen van alle juridische aspecten van de transactie.

Wat zijn de stappen om eigenaar te worden van een huis of appartement op Tenerife?

Als u eigenaar wilt worden van een huis of appartement op Tenerife, zijn er verschillende stappen die u moet nemen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste stappen:

Zoek een betrouwbare makelaar: Het is belangrijk om een ​​betrouwbare en ervaren makelaar te vinden die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning en het afhandelen van alle juridische en financiële aspecten.

Bekijk verschillende eigendommen: Bezoek verschillende eigendommen en vergelijk ze zorgvuldig voordat u een beslissing neemt. Zorg ervoor dat u begrijpt wat er is inbegrepen bij de aankoop, zoals meubels, parkeerplaatsen of opslagruimtes.

Onderzoek de buurt: Leer meer over de buurt waarin het onroerend goed zich bevindt. Controleer of er voorzieningen zijn zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer en medische faciliteiten.

Laat een inspectie uitvoeren: Laat het onroerend goed inspecteren door een professionele inspecteur om eventuele verborgen gebreken te ontdekken voordat u koopt.

Onderteken het koopcontract: Nadat u uw keuze heeft gemaakt, moet er een koopcontract worden opgesteld en ondertekend door beide partijen.

Betaal aanbetaling: Meestal moet er bij het ondertekenen van het koopcontract een aanbetaling worden betaald om de verkoop te bevestigen.

Voltooi de aankoop: Nadat alle financiële en juridische aspecten zijn afgehandeld, moet u de resterende betaling doen om de aankoop te voltooien.

Registreer het onroerend goed: Registreer het onroerend goed bij de lokale autoriteiten om uw eigendom te beschermen.

Het is belangrijk om een ​​betrouwbare makelaar te vinden en zorgvuldig onderzoek te doen voordat u een beslissing neemt over het kopen van onroerend goed op Tenerife. Door deze stappen te volgen, kunt u genieten van uw nieuwe woning in deze prachtige omgeving.

Welk advies kan worden gegeven over het kopen en verkopen van onroerend goed op Tenerife?

Er zijn verschillende adviezen die gegeven kunnen worden over het kopen en verkopen van onroerend goed op Tenerife. Hieronder vindt u enkele belangrijke tips:

Gebruik een betrouwbare en ervaren makelaar: Het is essentieel om een ervaren en betrouwbare makelaar te vinden die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning, het afhandelen van alle juridische en financiële aspecten en het adviseren over de lokale wet- en regelgeving.

Wees op de hoogte van lokale wet- en regelgeving: Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot onroerend goed, belastingen en verhuur. Dit kan variëren afhankelijk van uw nationaliteit, verblijfsstatus en andere factoren.

Overweeg verhuurmogelijkheden: Tenerife is een populaire toeristische bestemming, dus als u investeert in onroerend goed, kunt u overwegen om uw eigendom te verhuren tijdens de periodes dat u er zelf niet bent. Dit kan helpen om uw investering terug te verdienen en zelfs winst te maken.

Wees voorzichtig met financiering: Als u financiering nodig heeft om onroerend goed te kopen, wees dan voorzichtig met leningen die worden aangeboden door lokale banken of hypotheekverstrekkers. Zorg ervoor dat u alle voorwaarden begrijpt voordat u zich vastlegt op een lening.

Houd rekening met extra kosten: Naast de aankoopprijs van het onroerend goed, zijn er vaak extra kosten zoals belastingen, notariskosten en makelaarskosten. Houd hier rekening mee bij het bepalen van uw budget.

Verkoop uw eigendom op de juiste manier: Als u besluit om uw eigendom te verkopen, zorg er dan voor dat u dit op de juiste manier doet. Werk samen met een ervaren makelaar en zorg ervoor dat u alle noodzakelijke documentatie en vergunningen heeft voordat u begint met de verkoop.

Door deze tips in gedachten te houden, kunt u uw kansen op succes bij het kopen en verkopen van onroerend goed op Tenerife vergroten.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,