te koop in tenerife

Prachtige woningen te koop in Tenerife: geniet van het leven op dit paradijselijke eiland

Tenerife is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan en een populaire vakantiebestemming voor veel Europeanen. Maar wist u dat het ook een fantastische plek is om een woning te kopen? Er zijn veel huizen te koop in Tenerife, waaronder appartementen, villa’s en herenhuizen. In dit artikel bespreken we enkele van de voordelen van het kopen van een woning op dit prachtige eiland.

Een van de grootste voordelen van het kopen van een woning in Tenerife is het geweldige klimaat. Het eiland heeft het hele jaar door aangename temperaturen, waardoor u kunt genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en zwemmen. Bovendien heeft Tenerife meer dan 300 dagen zon per jaar, wat betekent dat u kunt genieten van lange zomers en milde winters.

Een ander voordeel van het kopen van een woning in Tenerife is de prachtige natuurlijke omgeving. Het eiland heeft ongerepte stranden, mooie bergen en adembenemende landschappen die uw verblijf hier onvergetelijk maken. Of u nu op zoek bent naar rust of avontuur, Tenerife biedt voor ieder wat wils.

Daarnaast biedt Tenerife ook uitstekende faciliteiten zoals golfbanen, jachthavens en winkelcentra. Er zijn talloze restaurants waar u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en er zijn veel bars waar u kunt ontspannen met vrienden of familie.

Als u overweegt om een woning te kopen in Tenerife, is het belangrijk om een betrouwbare makelaar te vinden die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning. Er zijn veel makelaars op het eiland die gespecialiseerd zijn in de verkoop van onroerend goed aan buitenlanders. Zij kunnen u helpen bij het vinden van een woning die past bij uw wensen en budget.

Kortom, als u op zoek bent naar een prachtige plek om te wonen of met pensioen te gaan, dan is Tenerife zeker een goede optie. Met zijn geweldige klimaat, prachtige natuurlijke omgeving en uitstekende faciliteiten is het eiland de perfecte plek om te genieten van het leven. En met zoveel huizen te koop in Tenerife, vindt u gegarandeerd de woning van uw dromen.

 

9 Veelgestelde Vragen over het Kopen van een Huis in Tenerife

 1. Hoeveel kost een huis te koop in Tenerife?
 2. Wat zijn de beste gebieden om een huis te kopen in Tenerife?
 3. Welke documenten heb ik nodig om een huis te kopen in Tenerife?
 4. Wat voor soort woningen staan er te koop in Tenerife?
 5. Zijn er financiële voordelen bij het kopen van een huis in Tenerife?
 6. Moet ik belasting betalen als ik een huis koopt in Tenerife?
 7. Is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten op een woning die te koop staat in Tenerife?
 8. Waar vind ik informatie over de lokale wetten en regels voor het kopen van onroerend goed in Tenerife?
 9. Zijn er speciale aanbiedingen beschikbaar als je eigenaar wordt van onroerend goed op Tenerife?

Hoeveel kost een huis te koop in Tenerife?

De prijs van een huis te koop in Tenerife varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, grootte en voorzieningen van de woning. Over het algemeen zijn de prijzen voor onroerend goed in Tenerife echter redelijk betaalbaar in vergelijking met andere Europese landen.

Voor een appartement op Tenerife kan de prijs variëren tussen € 100.000 en € 500.000, afhankelijk van de grootte, locatie en faciliteiten. Een villa of herenhuis kan variëren tussen € 200.000 en € 2 miljoen, afhankelijk van dezelfde factoren.

Het is belangrijk om te onthouden dat er extra kosten zijn bij het kopen van een woning in Tenerife, zoals belastingen, notariskosten en registratiekosten. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de waarde van de woning en andere factoren.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een huis in Tenerife, is het raadzaam om contact op te nemen met een betrouwbare makelaar die u kan helpen bij het vinden van een woning die past bij uw budget en wensen. Zij kunnen u ook adviseren over alle extra kosten die gepaard gaan met het kopen van onroerend goed op het eiland.

Wat zijn de beste gebieden om een huis te kopen in Tenerife?

Er zijn verschillende gebieden in Tenerife waar u een huis kunt kopen, afhankelijk van uw voorkeuren en budget. Hier zijn enkele van de beste gebieden om te overwegen:

 1. Costa Adeje: Dit is een van de meest populaire en exclusieve gebieden in Tenerife, met luxe villa’s en appartementen. Het heeft prachtige stranden, uitstekende restaurants en winkels.
 2. Los Cristianos: Dit is een charmant vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming. Het heeft een mooie boulevard, veel restaurants en winkels en goede verbindingen met de rest van het eiland.
 3. Puerto de la Cruz: Dit is een historische stad aan de noordkust van Tenerife, met veel cultuur en geschiedenis. Het heeft ook mooie stranden, goede restaurants en winkels.
 4. Golf del Sur: Dit is een rustige woonwijk aan de zuidkust van Tenerife, met veel golfbanen en groene zones. Het heeft ook goede verbindingen met het vliegveld en andere delen van het eiland.
 5. Santa Cruz de Tenerife: Dit is de hoofdstad van Tenerife, met veel cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden. Het heeft ook mooie stranden, goede restaurants en winkels.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon verschillende behoeften heeft bij het kopen van een huis in Tenerife. Het is daarom belangrijk om uw voorkeuren te bepalen voordat u op zoek gaat naar eigendommen in specifieke gebieden op het eiland. Het is ook aan te raden om een lokale makelaar te raadplegen die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning in het gebied dat het beste bij u past.

Welke documenten heb ik nodig om een huis te kopen in Tenerife?

Als u een huis wilt kopen in Tenerife, zijn er verschillende documenten die u nodig heeft om het proces te voltooien. Hieronder vindt u een lijst met de belangrijkste documenten die u nodig heeft:

 1. Paspoort of identiteitskaart: U heeft een geldig paspoort of identiteitskaart nodig om een woning te kopen in Tenerife.
 2. NIE-nummer: U moet ook een Spaans fiscaal identificatienummer (NIE) hebben om onroerend goed te kopen in Spanje. Dit nummer is vergelijkbaar met het Amerikaanse Social Security-nummer en wordt gebruikt voor fiscale doeleinden.
 3. Eigendomsbewijs van de verkoper: Voordat u een woning koopt, moet u ervoor zorgen dat de verkoper het eigendomsbewijs van de woning heeft en dat deze vrij is van hypotheken en andere lasten.
 4. Certificaat van eigendomsoverdracht (Escritura): Dit is het officiële document dat de eigendomsoverdracht bevestigt en moet worden opgesteld door een notaris.
 5. Betalingsbewijzen: U moet betalingsbewijzen kunnen overleggen voor alle betalingen die zijn gedaan tijdens het aankoopproces, inclusief aanbetalingen en betalingen aan advocaten en makelaars.
 6. Certificaat van energie-efficiëntie: Sinds 2013 is het verplicht om bij de verkoop of verhuur van onroerend goed in Spanje een certificaat van energie-efficiëntie te hebben.
 7. Gemeentelijke belastingen: U moet ervoor zorgen dat alle gemeentelijke belastingen voor de woning up-to-date zijn voordat u de woning koopt.

Het is belangrijk om een advocaat of makelaar in te schakelen die bekend is met het aankoopproces van onroerend goed in Tenerife om u te helpen bij het verkrijgen van de benodigde documenten en om ervoor te zorgen dat alles volgens de wet verloopt.

Wat voor soort woningen staan er te koop in Tenerife?

Er zijn verschillende soorten woningen te koop in Tenerife, waaronder:

 1. Appartementen: Er zijn veel appartementencomplexen op het eiland, vooral in de toeristische gebieden. Deze appartementen zijn vaak voorzien van moderne faciliteiten en hebben meestal een prachtig uitzicht op de oceaan of de bergen.
 2. Villa’s: Tenerife heeft een groot aantal villa’s te koop, variërend van kleine bungalows tot grote herenhuizen met meerdere slaapkamers. Veel villa’s hebben een eigen zwembad en tuin, en bieden privacy en rust.
 3. Herenhuizen: Herenhuizen zijn ook populair op het eiland en bieden vaak meer ruimte dan appartementen. Ze kunnen variëren van kleine huizen tot grote herenhuizen met meerdere verdiepingen.
 4. Grondstukken: Als u uw eigen huis wilt bouwen, kunt u ook grondstukken kopen in Tenerife. Er zijn verschillende percelen beschikbaar in verschillende delen van het eiland.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijzen van onroerend goed in Tenerife sterk kunnen variëren afhankelijk van de locatie, grootte en voorzieningen van de woning. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare makelaar te vinden die u kan helpen bij het vinden van een woning die past bij uw budget en wensen.

Zijn er financiële voordelen bij het kopen van een huis in Tenerife?

Ja, er zijn financiële voordelen bij het kopen van een huis in Tenerife. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Lage belastingen: Tenerife heeft een gunstig belastingklimaat voor buitenlanders die er wonen of onroerend goed bezitten. De overdrachtsbelasting voor de aankoop van onroerend goed bedraagt momenteel 6,5% van de aankoopprijs, wat relatief laag is in vergelijking met andere Europese landen.
 2. Lage levenskosten: De kosten van levensonderhoud op Tenerife zijn over het algemeen lager dan in veel andere Europese landen. Dit betekent dat u minder geld hoeft uit te geven aan dagelijkse uitgaven zoals voedsel, huishoudelijke artikelen en transport.
 3. Huurinkomsten: Als u uw woning op Tenerife niet het hele jaar door gebruikt, kunt u deze verhuren aan toeristen en zo extra inkomsten genereren. Het eiland trekt veel toeristen aan die op zoek zijn naar vakantiewoningen en er is altijd vraag naar goede accommodatie.
 4. Waardestijging: Onroerend goed op Tenerife is historisch gezien in waarde gestegen en experts verwachten dat deze trend zich zal voortzetten. Als u ervoor kiest om een woning te kopen op het eiland, kunt u mogelijk profiteren van waardestijging op lange termijn.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de financiële voordelen van het kopen van een huis in Tenerife afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de locatie, grootte en staat van het onroerend goed. Het is daarom altijd verstandig om professioneel advies in te winnen voordat u een aankoop doet en om een grondige analyse uit te voeren van de potentiële kosten en baten.

Moet ik belasting betalen als ik een huis koopt in Tenerife?

Ja, als u een huis koopt in Tenerife moet u belasting betalen. Er zijn verschillende soorten belastingen waar u rekening mee moet houden wanneer u een woning koopt in Tenerife.

De belangrijkste belastingen die u moet betalen bij het kopen van een woning in Tenerife zijn:

 1. Overdrachtsbelasting: Dit is een belasting die betaald wordt bij de aankoop van onroerend goed en wordt berekend op basis van de aankoopprijs van de woning. In Tenerife bedraagt deze belasting momenteel 6,5% van de aankoopprijs.
 2. Notariskosten: Bij het kopen van een woning in Tenerife heeft u ook te maken met notariskosten. Dit zijn kosten voor het opstellen en registreren van de koopakte en worden berekend op basis van de waarde van de woning.
 3. Registratiekosten: Nadat de koopakte is opgesteld, moet deze worden geregistreerd bij het Kadaster. Hiervoor betaalt u registratiekosten die variëren afhankelijk van de waarde van de woning.

Naast deze belastingen en kosten moet u ook rekening houden met jaarlijkse onroerendezaakbelasting (IBI) en eventuele vermogensbelasting (IP) als uw totale vermogen boven een bepaalde drempel uitkomt.

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende regels en voorschriften gelden voor belastingen bij het kopen van onroerend goed in Tenerife, afhankelijk van uw persoonlijke situatie en nationaliteit. Het is daarom aan te raden om een lokale belastingadviseur te raadplegen die u kan helpen bij het begrijpen van de belastingen en kosten die van toepassing zijn op uw specifieke situatie.

Is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten op een woning die te koop staat in Tenerife?

Ja, het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten op een woning die te koop staat in Tenerife. Er zijn verschillende banken en financiële instellingen op het eiland die hypotheken aanbieden aan buitenlanders die onroerend goed willen kopen in Tenerife.

Als u geïnteresseerd bent in het afsluiten van een hypotheek, is het belangrijk om te weten dat de voorwaarden en vereisten kunnen verschillen van land tot land. Het is dus raadzaam om advies in te winnen bij een lokale hypotheekadviseur of makelaar die bekend is met de lokale markt en regelgeving.

In de meeste gevallen moet u als koper een bepaald percentage van de aankoopprijs van de woning als eigen vermogen kunnen inbrengen. Dit kan variëren tussen de 20% en 40% van de aankoopprijs, afhankelijk van uw financiële situatie en andere factoren.

Daarnaast moet u ook rekening houden met andere kosten zoals notaris- en registratiekosten, belastingen en eventuele commissies voor makelaars of adviseurs. Het is belangrijk om al deze kosten mee te nemen in uw budgetplanning voordat u besluit om een hypotheek af te sluiten.

Al met al is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten op een woning die te koop staat in Tenerife. Door samen te werken met lokale experts kunt u ervoor zorgen dat u goed geïnformeerd bent over alle opties en voorwaarden voordat u besluit om een woning te kopen.

Waar vind ik informatie over de lokale wetten en regels voor het kopen van onroerend goed in Tenerife?

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van onroerend goed in Tenerife, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wetten en regels. Hieronder vindt u enkele nuttige bronnen waar u meer informatie kunt vinden:

 1. Notaris: Het is verplicht om een notaris in te schakelen bij het kopen van onroerend goed in Tenerife. De notaris kan u helpen bij het begrijpen van de lokale wetten en regels met betrekking tot onroerend goed.
 2. Makelaar: Een betrouwbare makelaar kan u ook informeren over de lokale wetten en regels voor het kopen van onroerend goed in Tenerife.
 3. Advocaat: Het is altijd verstandig om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in onroerend goed transacties in Tenerife. Zij kunnen u helpen bij het begrijpen van de lokale wetgeving en ervoor zorgen dat uw transactie soepel verloopt.
 4. Overheidswebsites: Op de website van de Spaanse overheid kunt u meer informatie vinden over de wetten en regels met betrekking tot onroerend goed transacties in Spanje, waaronder Tenerife.
 5. Belastingdienst: Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de belastingen die betaald moeten worden bij het kopen van onroerend goed in Tenerife. U kunt contact opnemen met de belastingdienst voor meer informatie.

Het is essentieel om zorgvuldig onderzoek te doen voordat u een woning koopt in Tenerife, zodat u goed geïnformeerd bent over de lokale wetten en regels. Door gebruik te maken van bovenstaande bronnen kunt u meer te weten komen over de lokale wetgeving en ervoor zorgen dat uw aankoop soepel verloopt.

Zijn er speciale aanbiedingen beschikbaar als je eigenaar wordt van onroerend goed op Tenerife?

Ja, er zijn vaak speciale aanbiedingen beschikbaar voor mensen die onroerend goed kopen op Tenerife. Veel ontwikkelaars en makelaars bieden bijvoorbeeld kortingen of gratis extra’s aan bij de aankoop van een woning.

Een van de meest voorkomende aanbiedingen is gratis of goedkope vluchten naar Tenerife. Sommige ontwikkelaars bieden bijvoorbeeld gratis retourvluchten aan voor twee personen wanneer u een woning koopt. Dit kan een geweldige manier zijn om de kosten van uw reis naar het eiland te verlagen en om uw nieuwe woning te bezichtigen.

Andere aanbiedingen kunnen bestaan uit gratis meubels of apparaten, zoals een koelkast, wasmachine of televisie. Dit kan u helpen om geld te besparen op de inrichting van uw nieuwe woning en om uw verhuizing naar het eiland gemakkelijker te maken.

Sommige ontwikkelaars bieden ook kortingen op golf- of spa-lidmaatschappen, toegang tot nabijgelegen attracties en restaurants, of zelfs gratis autoverhuur voor een bepaalde periode.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle aanbiedingen even waardevol zijn en dat u altijd de kleine lettertjes moet lezen voordat u iets ondertekent. Zorg ervoor dat u begrijpt wat er inbegrepen is bij de aanbieding en wat niet, zodat u geen verrassingen tegenkomt nadat u eigenaar bent geworden van uw nieuwe woning.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van onroerend goed op Tenerife, is het een goed idee om contact op te nemen met een betrouwbare makelaar die u kan helpen bij het vinden van de juiste woning en bij het navigeren door het koopproces. Zij kunnen u ook informeren over eventuele speciale aanbiedingen die beschikbaar zijn.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,